Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

За підсумками січня спостерігається зменшення кількості днів лікарняних

Новина
23.02.2022

У перший місяць 2022 року до Фонду соціального страхування України подали на оплату на 1 мільйон днів лікарняних менше, ніж у тому ж місяці попереднього року. Загалом за підсумками січня Фонд прийняв на оплату 2,8 мільйона днів лікарняних у разі хвороб, травм, потреби догляду за хворими дітьми чи самоізоляції від COVID-19 – у січні 2021 року цей показник перевищив 4 мільйони днів.

Допомоги по тимчасовій непрацездатності від ФССУ нараховано для понад 293 тисяч застрахованих осіб на суму 1,1 мільярда гривень.

Нагадаємо, середній розмір допомоги від Фонду соціального страхування України за один день перебування на лікарняному у січні склав 401 гривню – на 28,2 грн більше, ніж у тому ж місяці минулого року.

Слідкувати за станом усіх виплат від ФССУ застраховані особи можуть у телеграм-каналі, де в оперативному режимі оновлюється інформація про здійснене фінансування: https://t.me/socialfund. Зверніть увагу, підставою для виплати допомоги є подана роботодавцем заява-розрахунок, сформована за відповідним лікарняним. Тож саме від дати подання заяви залежить дата фінансування допомоги від Фонду.

Розмір виплат у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності залежить від тривалості страхового стажу та визначається, виходячи із середньоденної заробітної плати працівника.

У залежності від страхового стажу розмір допомоги складає:

1) 50% середньої заробітної плати (доходу) – застрахованим особам, які мають страховий стаж до 3 років, або в разі самоізоляції від COVID-19 під медичним наглядом незалежно від тривалості стажу;

2) 60% середньої заробітної плати (доходу) – страховий стаж від 3 до 5 років;

3) 70% середньої заробітної плати (доходу) – страховий стаж від 5 до 8 років;

4) 100% середньої заробітної плати (доходу) – страховий стаж понад 8 років, або при наявності пільг відповідно до законодавства, а також медичним працівникам у разі самоізоляції від COVID-19 під медичним наглядом незалежно від тривалості стажу.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше