Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Укладання та внесення змін до договору оренди землі

Пресрелізи
02.12.2020

Укладання та внесення змін до договору оренди землі

Договір оренди землі — це договір, за яким орендодавець зобов’язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар зобов’язаний використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог земельного законодавства.

Укладення договору   оренди земельної ділянки здійснюється:
 щодо земель приватної власності:
за згодою орендодавця та особи, яка вправі набувати право оренди на таку земельну ділянку;
 щодо земель державної або комунальної власності:
на підставі рішення відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування – орендодавця, або за результатами аукціону;
на підставі цивільно-правового договору або в порядку спадкування.

Істотні умови договору оренди   земельної ділянки:
 об’єкт оренди (кадастровий номер, місце розташування та розмір земельної ділянки);
 дата укладення та строк дії договору оренди;
 орендна плата із зазначенням її розміру, індексації, способу та умов розрахунків, строків, порядку її внесення і перегляду, відповідальності за її несплату, а також інші умови, встановлені за домовленістю сторін.

Якщо договір не містить хоча б одну із зазначених істотних умов, у майбутньому він може бути визнаний неукладеним   у судовому порядку.

 У разі якщо договором оренди землі передбачено здійснення заходів, спрямованих на охорону та поліпшення об’єкта оренди, до договору додається угода щодо відшкодування орендарю витрат на такі заходи.
 Інші умови у договорі оренди землі можуть зазначатися лише за згодою сторін.
 Земельна ділянка за договором оренди землі вважається переданою орендодавцем орендареві з моменту державної реєстрації права оренди в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Зміна умов договору   оренди землі здійснюється за взаємною згодою сторін у письмовій формі шляхом укладення додаткової угоди.
У разі недосягнення згоди щодо зміни умов договору оренди землі спір вирі­шується   у судовому порядку.


Більше юридичних консультацій - на сайті системи БПД за посиланням  https://www.legalaid.gov.ua/pub.../yurydychni-konsultatsiyi/

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше