Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

СПРОЩЕНО ПРОЦЕДУРУ ПЕРЕТИНУ КОРДОНУ  ДЛЯ ДІТЕЙ

Новина
13.03.2022

1 березня  2022 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України №179, якою вносяться  зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, якою передбачається наступне.

У разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану виїзд за межі України дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які не досягли 18-річного віку в супроводі осіб, які уповноважені законними представниками дитини, здійснюється за наявності лише двох документів::

1)паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України)/ документів, що містять відомості про особу, визнаних Держприкордонслужбою;

2)наказу директора закладу/установи, де проживали /перебували діти, або особи, яка його заміщує, про виїзд дітей за межі України.

Виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку, в супроводі одного з батьків, баби, діда, повнолітніх брата, сестри, мачухи, вітчима або інших осіб, уповноважених одним з батьків письмовою заявою, завіреною органом опіки та піклування, здійснюється без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків та за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України)/ документів, що містять відомості про особу, визнаних Держприкордонслужбою.

Після прибуття дітей на місце тимчасового перебування за межами України супроводжуючі особи зобов’язані протягом одного робочого дня звернутися до консульської установи України в країні перебування для взяття дітей на консульський облік.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше