Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До уваги жителів Скалатської ОТГ обережно шахраї

Гарячі новини
25.09.2019

З метою протидії злочинів пов'язаних із шахрайством Підволочиський ВП ГУНП попереджає населення громади.Для орієнтування описано три злочини, які трапилися у м. Тернопіль.

Опис 1

У 90-річної тернополянки шахрайка видурила понад 13 тисяч гривень. Невідома жінка зранку прийшла до помешкання розповіла, що в Україні "гривня не ходить" , а лише "нові євро". Бабуся обміняла "старі" 400 євро, 20 фунтів та 600 гривень на нові. Коли додому повернулися онуки, бабуся поділилася новиною про грошову реформу. Тоді бідолашна довідалася, що отримала сувенірні купюри.

Опис 2.

Шахрайка обміняла заощадження пенсіонерки на кухонний посуд. Без грошей залишилася 91-річна жителька Тернополя після візиту незнайомки. Шахрайка зустріла  потерпілу на вулиці. Почала розповідати, що приїхала з Польщі і продає посуд. Попросила залишити в неї  товар на зберігання. Старенька погодилася. В результаті лиходійка виманила у бабусі понад п'ять тисяч гривень, натомість залишила сумку з різним кухонним посудом.

Опис 3

Шахраї поцупили з картки мешканки Тернопільщини кошти, призначені на лікування хворої дитини. За словами потерпілої, до неї зателефонував незнайомець, який представився співробітником банку і сказав, що на її рахунок хочуть переказати значну суму, щоб їх отримати потрібно пройти ідентифікацію. Жінка поїхала до найближчого банківського відділення і почала виконувати всі вказівки. Коли на рахунок потерпілої надійшло 20 тис. гривень до неї знову зателефонували з "банку" і почали переконувати , що помилково кинули не ту сумі гроші потрібно повернути, але на другу карточку. Лиходіям вдалося отримати доступ до "електронного гаманця". В результаті шахраї заволоділи понад шістьма тисячами гривень.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше