Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Рекомендації населенню щодо укриття в захисних спорудах

Оголошення
16.02.2022

 Захисні споруди цивільного захисту – споруди, призначені для захисту (укриття) населення від засобів масового ураження в особливий період та від дії факторів ураження надзвичайних ситуацій у мирний час.

Сховища - це інженерні споруди герметичного типу, які забезпечують захист осіб від негативного впливу сучасних засобів ураження, бактеріальних (біологічних) засобів (далі - БЗ), від бойових отруйних речовин (далі - БОР),                      а також, при необхідності, від катастрофічного затоплення, небезпечних хімічних речовин (далі - НХР), радіоактивних продуктів при руйнуванні ядерних енергетичних енергоустановок, високих температур і продуктів горіння при пожежах та передбачають можливість безперервного перебування у них розрахункової кількості осіб, що укриваються, протягом двох діб. Такі сховища в Скалатській громаді відсутні.Протирадіаційні укриття - це інженерні споруди нижчої категорії, які призначені для захисту від впливу іонізуючого випромінювання при радіоактивному забрудненні місцевості і допускають безперервне перебування у них розрахункової кількості осіб, що укриваються, до двох діб (надалі - ПРУ).

ПРУ в нашій громаді знаходиться в адмінбудинку Скалатського ліцею. Дане укриття розраховане на учнів та працівників ліцею з їх сім’ями.

Найпростіші укриття - це споруди підземного простору (підвальні приміщення підприємств, установ, організацій), для населення  -  підвали в будинках.

Підвальні приміщення установ, підприємств, організацій розраховані на тих людей, які там працюють, навчаються.

Підготовка приватних підвальних приміщень

прибрати приміщення від сміття, винести непотрібні та зайві речі;

укріпити наявні віконні отвори та закласти їх мішками з піском;

перевірити електропроводку, освітлення та вимикачі;

створити запас електролампочок і свічок, укомплектувати ліхтариком;

перевірити вентиляційні отвори, встановити стільці (лавку, тапчан, лежак);

створити запас продуктів харчування тривалого зберігання (консерви,

консервація тощо) та питної води, а також теплих речей та ковдр, забезпечити їх зберігання у водонепроникних чохлах;

підготувати ємності з кришками для нечистот.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше