Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Нові правила пасажирських перевезень на час карантину

Новина
10.11.2021

Нині жвавого обговорення серед громадян набуває тематика пасажирських перевезень. Із 21 жовтня 2021 року через погіршення ситуації з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні оновлюються правила міжрегіональних перевезень, які регламентуються Постановою КМУ № 1096. Зокрема, пасажирам під час поїздок у регіонах із “жовтим”, “помаранчевим” чи “червоним” рівнем епіднебезпеки потрібно пред’являти COVID-сертифікати або негативний тест на коронавірус. Якщо ж ви запланували поїхати в іншу область по справах чи просто в гості до рідних чи друзів, звичайного документу підтвердження особи та квитка недостатньо.

Про правила пасажирських перевезень на час карантину розповідають фахівці з безоплатної правової допомоги:

зміни передбачають, що під час поїздок автомобільним транспортом між регіонами відповідальність за наявність таких документів покладається на пасажирів.

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення.

Міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах із “жовтим”, “помаранчевим” чи “червоним” рівнем епіднебезпеки будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів одного із цих документів:

  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;
  • міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія);
  • негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Повноваження щодо перевірки так званих правил покладено на Національну поліцію України.

До слова, правила пасажирських перевезень на час карантину не будуть поширюватись на неповнолітніх.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше