Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Інформація щодо організації роботи у сфері поводження з пестицидами

Новина
15.06.2022

     Через неодноразові усні звернення жителів нашої громади щодо «Порушень вимог законодавств при використанні пестицидів суб’єктами господарювання» доносимо інформацію яку необхідно знати жителям громади ,згідно Правил застосування пестицидів у народному господарстві.

   Якщо обробка буде здійснюватись наземною апаратурою ,то не менш як за 2 доби адміністрація господарств повинна сповіщати населення, власників суміжних сільськогосподарських угідь про строки і методи та місця застосування пестицидів.

    В період проведення робіт при застосуванні пестицидів за допомогою наземної апаратури у радіусі 200 м від меж ділянок, що обробляються , повинні бути встановлені відповідні попереджувальні  написи.

   Якщо обробка буде здійснюватись авіаційним методом, то за три доби до початку проведення робіт замовник повинен оповістити населення про місце, терміни та час проведення авіаційного обробітку пестицидами, встановити відповідні попереджувальні знаки на відстані 300м. від площ, що обробляються.

    Якщо обробка буде здійснюватись на медоносних рослинах,не менше як за 3 доби сповіщати пасічників,пасіки яких знаходяться на відстані до десяти кілометрів від оброблювальних площ.

   Авіаційне застосування пестицидів повинно здійснюватись в радіусі не менше:

-5км від місця перебування медоносних пасік

-2 км. Від рибогосподарських водойм, відкритих джерел водопостачання,місць випасу домашніх тварин

-1км від населених пунктів,а також посівів сільськогосподарських культур,які вживаються в їжу.

Роботи з пестицидами слід проводити в ранкові (до 10) і вечірні (після18) години при швидкості вітру до 3 м/с, як вийняток дозволяється обробка в денні години,якщо температура навколишнього повітря нижча +10*С

Приготування розчинів та заправка апаратури повинна здійснюватись на стаціонарних розчинних вузлах або пунктах із використанням засобів механізації виробничих процесів які розташовані на відстані не менше 200м від житлових приміщень. Дані майданчики повинні мати тверде покриття з забезпеченням стоку поверхневих вод в спеціальні бетоновані резервуари.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше