Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До уваги жителів громади!

Новина
15.05.2020

    У  зв’язку з великою кількістю негативних відгуків у соціальних мережах по сортуванні сміття та стихійних сміттєзвалищ на  території Скалатської ОТГ, хочемо  донести до Вас інформацію про те, що  зроблено, робиться та планується робити по вирішенні даної проблеми.

   Всі ми розуміємо, що проблема з вивезення сміття в нашій  громаді( і не тільки) є великою  проблемою. Дуже важко донести до  свідомості громадян ,що викидаючи сміття біля водойм, в парки, придорожні смуги , ми самі нищимо  природу і шкодимо своєму здоров’ю. Так ,ми визнаємо, що до сьогоднішнього дня ми не можемо сказати, що створили  достатні умови для надання якісних  послуг з вивезення ТПВ( твердих побутових відходів).Проте це не повинно викликати у Вас думки про нашу бездіяльність. Насправді  це не так.

   Скалатська міська рада  докладає  максимум зусиль, щоб покращити ситуацію з вивезенням ТПВ. Співпрацюючи з програмою «Децентралізація приносить кращі  результати» DOBRE Скалатська міська рада враховуючи думку мешканців громади  вирішила  працювати  у напрямку  покращення послуги з вивезення твердих побутових відходів та роздільного  способу збирання сміття. Завдяки програмі DOBRE нам було придбано  спеціалізований  автомобіль для вивезення відходів. В свою чергу нами було закуплено контейнери для роздільного збирання побутових відходів. В кожному населеному пункті громади та в м.Скалат було встановлено майданчик для роздільного збирання ТПВ. Так, ми розуміємо, що це  не достатньо для такої кількості населення. Але давайте   почнемо з маленького, давайте  привчатись до цього методу. Маємо надію, що при  збільшенні бюджету громади ми продовжимо працювати над збільшенням кількості  контейнерів. На сьогоднішній день сміттєвоз вивозить сміття з контейнерів  у населених пунктах громади.

   На виконання законодавства України Скалатська міська рада розробила та затвердила Схему санітарної очистки населених пунктів Скалатської ОТГ ,де прописано всі нормативи по вивезенні, захороненні ,утилізації, морфологічний склад, норми накопичення сміття на території Скалатської ОТГ. Для інформації , згідно ССОНП обсяг накопичення від домоволодінь з наявністю всіх видів благоустрою в Скалатській ОТГ на 1 особу становить 19 кг на місяць.

   Виконавчим комітетом Скалатської міської ради проведено конкурс на визначення виконавця послуг з вивезення ТПВ на території Скалатської ОТГ. Переможцем конкурсу  офіційно визнано  КП «Благоустрій-Скалат». Комунальним підприємством розроблені та затверджені виконавчим комітетом тарифи для населення  та установ на послуги з  вивезення ТПВ. Ведуться  роботи з населенням громади щодо  заключення договорів  на надання послуг із  збирання  та вивезення  ТПВ.

   На  сьогоднішній день, враховуючи усі затрати, вартість вивезення ТПВ  для населення  становить 18 грн. в  місяць з однієї проживаючої особи в домогосподарстві. Для установ вартість становить 19,64грн в місяць. В дану вартість також входять 4 сміттєві  пакети для сортування окремих  видів сміття. Згідно договору, жителі громади повинні вдома сортувати в окремі  пакети сміття. Сміттєвоз  у  визначені дні буде  їздити згідно  визначеного  маршруту  по  всіх вулицях  населених  пунктів  та збирати відсортоване сміття   певного  виду з ваших  домогосподарств.

 Звучить це все гарно, проте тут ми просимо Вас відповідально  поставитись до питання заключення договорів з КП «Благоустрій-Скалат». Провівши бесіди, щодо заключення договорів ,з  певною кількістю громадян стикнулись з великими  проблемами. Люди не хочуть заключати договорів ,шукають різні  причини -  задорого, я сам вивезу, мені це не потрібно, вам би лиш гроші здерти…..і т.д. Проте кожна людина, яка це говорить знає ,що в країнах,  навіть сусідніх до нас, це є неприпустимим. Чомусь, їдучи за  кордон, ми всі знаємо, що викинути  обгортку з  цукерок  там не  можна , бо оштрафують, а в нашій країні можна просто взяти сміття, винести його чуть далі від свого будинку і викинути куди попало, думаючи ,що за це нічого не буде. Так, звісно, ми не можемо відслідкувати всіх, хто вивозить сміття на стихійні сміттєзвалища, викидає біля посадок, але повірте, ми над цим працюємо,  завдяки свідомим жителям громади ,окремі люди вже  отримали штраф за вивіз сміття у непризначені для цього місця  та думаємо, що усвідомили помилку своїх дій.

   На  сьогоднішній день  у Скалатській ОТГ діє одне  паспортизоване  сміттєзвалище єдиним власником ,розпорядником  та користувачем якого з весни 2019 року є Скалатська міська рада ,після розривання договору найму(оренди) з ТОВ «Капітал-ПАРС». Дуже багато  було критики  до  влади щодо даного  сміттєзвалища. Повірте , ми намагаємось  робити все, аби дане сміттєзвалище  було  впорядковане. На даний  час  ведуться  роботи по  обгородженні  даного  сміттєзвалища, проведено  підгортання, але  і  тут  можна сказати ,  що  після підгортання знову  окремі  жителі  висипають  сміття попри дорогу.

   Ще  однією з найболючіших  тем в Скалатській ОТГ, та й в Україні ,є боротьба з  стихійними  сміттєзвалищами.  Такі стихійні  сміттєзвалища утворюють самі  мешканці, а пізніше  нарікають на владу. В планах міської ради ліквідувати повністю усі стихійні сміттєзвалища.

   Користуючись нагодою  , звертаємось до усіх жителів громади, якщо ви побачили такі дії  то першочерговим заходом в цій  ситуації  повинно бути об’єднання зусиль усіх   людей  задля спільної справи. Ті , хто вивозить сміття у  непризначені для цього  місця,  повинні усвідомити помилку у своїх діях.  Натомість ті ж  люди, що до навколишніх  територій яких  привозять сміття,  повинні не допускати  таких випадків у подальшому. У разі , якщо ситуації уникнути буде  не  можливо, прохання до всіх мешканців  міста та сіл  відразу повідомляти про протиправні дії правоохоронні органи, або  органи  місцевого  самоврядування для притягнення  винних осіб до  відповідальності.

Тільки  у спільних діях ми досягнемо  хорошого  результату. Просимо не залишатись осторонь проблем, при можливості допомагати нам у їх вирішенні. Сприймаємо Вашу  критику , стараємось прислухатись до думки  жителів. Надалі будемо старатись робити все для кращого життя в нашій  громаді.

Памятайте:  Чистота -чи не найголовніший атрибут   затишного й комфортного міста чи села!

Давайте зробимо нашу громаду чистою.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше