Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До уваги роботодавців та застрахованих осіб! Інформація щодо оцифрування трудових книжок!

Новина
04.08.2021

Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі” від
05.02.2021 р. №1212-ІХ набрав чинності з 10 червня 2021 року та передбачає перехід на електронний облік трудової діяльності.  Роботодавці та застраховані особи мають 5 років на оцифрування трудових книжок.

З 10.06.2021 р. уже запрацювала норма КЗпП, згідно з якою облік трудової діяльності працівника здійснюється в електронній формі, а заводити і вносити записи до трудової книжки потрібно лише на вимогу працівника.

Передати скан-копії (оцифровані відомості) документів про трудовий стаж може як роботодавець, так і працівник (обов’язкова наявність електронного підпису).

Трудові книжки працівників, які станом на 10.06.2021 р. працюють у роботодавця, передає до Пенсійного фонду України роботодавець. Трудову книжку чи інші документи, що підтверджують трудовий стаж необхідно надсилати засобами вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua) через розділ Комунікації з ПФУ – «Відомості про трудові відносини робітника». Вони завантажуються у вигляді сканованих кольорових копій оригіналу трудової книжки чи інших документів, що підтверджують трудовий стаж, як JPG-файл або PDF-файл. Розділова здатність при скануванні — 300 dpi. Розмір файлу не повинен перевищувати 1 Мб. Скануванню підлягають всі заповненні сторінки розділів «Відомості про роботу», «Відомості про нагородження», «Відомості про заохочення» та вкладиші трудової книжки.

З детальною інструкцією щодо завантаження трудової книжки та інших документів, які підтверджують трудовий стаж Ви можете ознайомитись за  електронною адресою: https://portal.pfu.gov.ua/sidebar/Templates/InfoTK.

У випадку виникнення запитань, або труднощів з поданням вказаних документів просимо звертатись за номером телефону (0352) 43 06 56.

 

Головне управління Пенсійного фонду України

в Тернопільській області

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше