Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

75-процентна знижка за користування комунальними послугами для учасників бойових дій

Новина
14.02.2022

Відповідно до вимог п.5 ст. 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», учасникам бойових дій надається 75-процентна знижка плати за користування комунальними послугами (газом, електроенергією та іншими послугами) та скрапленим балонним газом для побутових потреб в межах середніх норм споживання.

Площа житла, на яку надається знижка, при розрахунках вартості опалення становить 21 кв. метр опалювальної площі на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку , та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю.

Для сімей, що складаються лише з непрацездатних осіб, надається 75-процентна знижка на користування газом для опалювання житла на подвійний розмір нормативної опалювальної площі (42 кв. метри на кожну особу, яка має право на знижку плати, та 21 кв. метр на сім’ю).

Право на пільгу мають члени сім’ї, що випливає із пункту 4 Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 № 389, до членів сім’ї пільговика під час надання пільг належать особи, на яких згідно із законодавчими актами, зазначеними у пункті 2 Порядку, поширюються пільги: дружина (чоловік); їх неповнолітні діти (до 18 років); неодружені повнолітні діти, визнані особами з інвалідністю з дитинства I та II групи або особами з інвалідністю I групи; непрацездатні батьки; особа, яка перебуває під опікою або піклуванням пільговика та проживає разом з ним.

Наводимо приклад розрахунку опалювальної площі, на яку надається знижка згідно закону, у вказаному Вами випадку:

2 особи х 21,0 м² + 10,5 м² = 52,5 м²

Соціальна норма 52,5 м² перевищує опалювальну площу будинку, тому для обрахунку розміру пільги береться опалювальна площа будинку – 41 м².

Дані про пільговика вносяться до Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги (ЄДАРП) та здійснюється подальше нарахування пільг за адресою зареєстрованого місця проживання або адресою фактичного місця проживання.

Взяття пільговика на облік в ЄДАРП за адресою фактичного місця проживання є можливим лише на підставі надання будь-якого офіційного документу, що підтверджує фактичне місце проживання.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше